Četvrtak, 17 Studeni 2016 12:04
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Marijini obroci u našoj školi

 

Ove godine smo se kroz izvannastavnu aktivnost uključili u organizaciju Marijini obroci kojoj je cilj osigurati prehranu u školama u nekim od najsiromašnijih država svijeta. Marijini obroci sada hrane

1 187 104 gladne djece svakog školskog dana. Godišnji iznos za jedno dijete iznosi 120 kuna, ako to podijelimo na dane, ispada da je dnevno potrebno samo 33lipe kako bi se osigurao obrok.

U četvrtak, 17.11., u sklopu Marijinih obroka, našu školu su posjetili zanimljivi gosti Zvonimir Troskot i Zrinka Skelin te posvjedoćili o Božjem djelovanju u vlastitu životu.

Zrinka je volonterka Marijinih obroka te je kratko ispričala svoje iskustvo volontiranja u Ekvadoru i Beninu te je istaknula kako dnevno od gladi umre oko 18 tisuća djece.

Nakon nje, svoje iskustvo je ispričao Zvonimir. Rekao je kako je kao većina mladih na prvo mjesto u svom životu stavio alkohol, izlaske i djevojke, ali mu je uvijek nešto nedostajalo. Kroz proputovanja s nogometnom reprezentacijom za koju je igrao nekoliko godina, po kontinentima se susretao sa svim religijama preko djevojaka. Često ga je mučila bol u prsima koja je prestala nakon susreta s Isusom Kristom. Danas je aktivni član zajednice Srca Isusova koja utorkom okuplja oko 700 mladih ljudi na molitvu krunice na Kamenitim vratima.

U svom svjedočanstvu je naglasio: “Ono što poručujem svugdje gdje dođem, prvenstveno u svom životu u Zagrebu i drugdje gdje dolazim svjedočit, a to je da je jedini pravi izbor u životu Gospodin Isus Krist.”

Zvonimir je učenicima približio njihovu situaciju u kojoj će uskoro morati izabirati put daljnjeg školovanja i života te im dao poruku da ne moraju napraviti iste greške kao i on.

Kutija za donacije Marijinim obrocima nalazi se u predvorju škole te po svojim mogućnostima svatko može ubaciti svoj prilog.

 

  • DSCN8546
  • DSCN8555
  • DSCN8552
  • DSCN8559

  • DSCN8543
  • DSCN8548
  • DSCN8542
  • DSCN8539

Simple Image Gallery Extended

Pročitano 3310 puta Posljednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Studeni 2016 08:42
Molim prijavite se ako želite komentarati