U PŠ Hrastovica učenici su sa svojim učiteljicama obilježili Dan jabuka i Dane zahvalnosti za plodove zemlje.
S učiteljicom Valentinom Cvar naučili su kako se proizvodi brašno, mijesili su tijesto i oblikovali peciva koja su potom pekli i nestrpljivo čekali kušanje.
Učenici 1.c razreda na jedan su dan postali kuhari. Zajedno s učiteljicom Ines Marinović i pomoćnicom u nastavi Patricijom Boltužić pripremali su muffine od jabuka.
Prvo su proučavali donesene jabuke, isticali po čemu se sve razlikuju, a po čemu su slične. Razgovarali su i o tome zašto su jabuke tako zdrave i kako nam sve čuvaju zdravlje i zube. Nakon toga su oprali ruke, stavili pregače i prionuli na posao. Trebalo je pažljivo rezati, ribati, vagati i miješati, ali i čitati recept, pazeći da se ne izostavi koji sastojak. Nije bilo lako, ali je bilo jako zabavno, a usput su se i zasladili jabukama. Uspjeli su napuniti 50-ak papirnatih košarica za muffine.
Njihova draga kuharica Martina Brodarac pomogla im je te sve muffine i peciva ispekla u pećnici. Najteže je bilo čekati da se ohlade, a tada su nestali u trenu.